Het lijkt erop dat filmliefhebbers nood hebben aan twee dingen om te ontsnappen aan de harde realiteit van 2020.

Namelijk een gezonde dosis humor en een portie stomende seks. Zo is in de Verenigde Staten de meest bekeken Netflix-film van het jaar Hubie Halloween. Een gruwelijke foute komedie met Adam Sandler zoals we hem het liefst hebben. Namelijk een beetje achterlijk samen met dat wreed irritant stemmetje.

Wereldwijd zien Netflix kijkers liever een andere soort pompoenen uitgehold worden. Al vanaf de eerste dag van de release van de Poolse film 365 Days ontstond er een storm van kritiek. Volgens tegenstanders promoot de film misbruik en moderne slavernij door het ‘sexy’ te maken. De heisa leek het tegenovergestelde effect te hebben, want de film werd een nooit geziene hit.

In deze Fifty Shades van den Aldi-kloon,  gaat het namelijk over een ontvoerde vrouw die verliefd wordt op haar kidnapper en heel veel seks met hem heeft. En dat is nog een understatement. Het plot is dus even uitdagend als een kussengevecht met een comapatiënt, en de acteerprestaties zijn nog abominabeler dan een theekransje bij Albert en Delphine. Vandaar ook de kritiekscore van 0% op Rotten Tomatoes.

Maar behalve meest bekeken Netflix-film van 2020 heeft 365 Days nog enkele opmerkelijke records. Zo is het de derde meest bekeken film ooit op Netflix, vlak na Despicable Me enThe Angry Birds Movie 2. Het n3ukfestijn stond maar liefst 12 dagen op nummer 1, en het is de eerste film ooit op Netflix die deze positie na een tijdje opnieuw wist te veroveren.

Met andere woorden: seks verkoopt. Dat staat als een Pool boven water.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."