Het was niet meteen een goed idee.”

Oud schepen Pascal Vossius (Open Vld) zou beter moeten weten want hij werd in april nog opgenomen in het Sint-Trudo-ziekenhuis voor Covid-19. Toch was hij aanwezig op een illegaal barbecuefeestje. “Het was absoluut geen lockdownparty”, zegt het Truiens OCMW-raadslid Jonas Schroyven. Hey, ook van Open Vld? En wat deed de auto van Goedele Liekens op de oprit? Is die ook niet van open Vld?

Goedele was er evenwel niet, het was de schoonzoon die met de auto naar het feestje was gekomen. Er werden 14 pv’s opgemaakt in het kader van de coronamaatregelen. 250 euro per persoon en 750 euro voor de organisator. Wat organiseerde die dan wel als het geen lockdownfeestje was? “We spreken van een gezellige barbecue”, aldus Jonas Schroyen. “Familie en vrienden die bijeenkomen voor moederdag.” Populaire mama. Maar Schroyen zei ook dat het niet meteen het beste idee was en dat er nog maar nog maar vijf mensen waren – ook teveel he Jonas – toen hij arriveerde.

Sint-Truiden is door corona zwaar getroffen. Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) kan er dan ook niet om lachen. Zwaar aangeslagen door dit foute blauwe signaal, reageert ze scherp in Het Laatste Nieuws: “Ik ben gechoqueerd. Onbegrijpelijk. In ieder geval is er door de lokale politie een onderzoek gestart.”