Investeren in whisky levert je op tien jaar tijd maar liefst een rendement van 582 procent op.

Het is dan ook wijs om je dierbare whisky veilig en wel te verbergen van nieuwsgierige snuitjes. Want eens geopend, zakt je whisky nog sneller in waarde dan de geloofwaardigheid van een Brusselse minister.

Maar hoe kan je dan je gasten laten zien, dat je wel degelijk een whisky-kenner bent van het hoogste niveau. Simpel, je haalt één van deze tien gadgets in huis en gespreksstof genoeg om je liefde voor deze sterke spirituele drank te bewijzen.

1. Skull Decanter

De tijd dat je het lekkerste drankje op aarde nog bewaarde in een doodgewone karaf is allang voorbij. Tegenwoordig als je indruk wil maken ,serveer je whisky op een originele manier. We zijn doodserieus. Want in de Skull Decanter karaf zit een hand geblazen schedel. Met de massieve glazen stopper behoudt jouw whisky, rum, scotch, tequila of wodka haar aroma’s en blijft het net zo fris net als toen je het net ingeschonken had.

Gemaakt van kwalitatief boraatglas en een statief gemaakt van pijnboomhout.

Prijs: 110 euro

DEZE WIL IK!

2. Whisky Water Dropper in Harris Tweed 

Of je nu een whiskyliefhebber bent of niet, je hebt vast weleens gezien dat iemand met een pipetje een paar druppels water aan zijn scotch toevoegde. Wetenschappers stellen dat, wanneer je een of enkele druppels water toevoegt aan whisky, dit bepaalde aroma’s vrij doet komen. Het water maakt deze los als het ware. Het water heeft een effect op de whisky, waardoor je meer geuren en meer smaakaccenten kunt ontdekken aan een misschien normaal zelfs vrij stroeve whisky.

Volgende glazen pipette past ideaal in je zak of tas en is een geweldig extraatje om mee op te scheppen tijdens Whisky Festivals. Vooral de verpakking valt op, want het wordt geleverd in een met de hand gestikte Harris Tweed Case.

Prijs: 50 euro

Kopen maar!

3. Hondenbed gemaakt van whiskyvat

Wat is er gezelliger dan ’s avonds genieten van een glaasje whisky in je comfortabele zetel, en intussen je trouwe viervoeter rustig over zijn kopje aaien? Dit beeld oogt nog duizendmaal stoerder wanneer je kwispelende vriend zit in een hondenbed, gemaakt van een 300 liter groot massief eikenhouten whiskyvat.

Prijs: 90 euro

Mijn hondje verdient het beste!

4. Dekbedovertrek van Jack Daniels

Het ziet er naar uit dat je Tinderdate kan resulteren in een wilde nacht? Met het volgende dekbedovertrek laat je meteen zien wat voor een man je bent, namelijk die van de whisky-liefhebbende soort. 

Je kan kiezen uit elf verschillende prints en ze zijn gefabriceerd van super microfiber. Een duurzame lichtgewicht stof voor optimaal comfort, ademend, non-fading, kreukvrij en milieuvriendelijk die je meteen naar dromenland brengt.

Schaapjes tellen? Zeg maar eerder… shotjes.

Prijs: 57 euro

IK WIL LEKKER ZACHT SLAPEN!

5. Eiken vat 10 liter

Drie jaar. Zo lang moet het rijpingsproces duren eer  je whisky ‘whisky’ mag noemen. Met de Fame Home Barrel kan je het drankje ongestoord in kelder later rijpen. Eiken vat met bijhorende vatbeugels, volledig handgemaakt en kwaliteit gegarandeerd.

De nuttige sporenelementen en enzymen in dit eikenhouten vat kunnen worden gebruikt om na verloop van tijd de smaakkarakteristieken te verbeteren.

Prijs: 109 euro

Drinken in stijl

6. Corkcicle whisky wedge

IJs toevoegen aan whisky, ja of neen? Gedaan met de discussie: vanaf nu kan je beide gewoon scheiden. In de whiskywereld zien sommigen het toevoegen van ijs aan whisky – oftewel verdunnen – als heiligschennis.

Als je toch gek bent op een koude whisky, dan is de Corkcicle whisky wedge wellicht iets voor jou. De Wedge maakt namelijk gebruik van een siliconen wig en een versterkt glas. Zo kan er als het ware een driehoekje van ijs gecreëerd worden.De smaak van de whisky, bourbon of tequila zal hetzelfde blijven. Maar door de vorm van het ijs zal dit minder snel smelten dan gewone ijsblokjes.

Kortom: gedaan met die lauwe verdunde troep. Alleen nog whisky zoals het hoort.

Prijs: 30 euro.

WHISKY ZOALS HET HOORT

7. Het perfecte whiskyglas (volgens de wetenschap)

Je kostbare whisky in eender welk glas gieten en de rest overlaten aan je smaakpapillen? De makers van het Neat Glass denken daar evenwel anders over. Met een nogal apart handgemaakt whiskyglas proberen ze de scherpe geur van de drank te verminderen.

Het ontwerp is geïnspireerd op het werk van de uiterst getalenteerde glasontwerper Dale Chihuly. De fabrikanten lieten meer dan vijftig verschillende glasontwerpen blazen, maar het was deze vorm dat een vollere beleving gaf en een meer intensere smaak. Waarom? Dat wisten ze zelf ook niet, dus gingen ze ten rade bij de Universiteit van Nevada.

Daar kwamen ze tot de conclusie dat het glas namelijk eerst de ethanol verdampt , waardoor je een subtielere smaak proeft. Dit is te danken aan de zogenaamde bottleneck – smal toelopend naar boven – zodat de aroma’s blijven hangen en je meer kan genieten van de geur. Geur en smaak gaan nu eenmaal hand in hand.

Aanbevolen door kenners én wetenschappers dus! Wie kan zo’n stevig gevuld glas whisky nog weigeren?

Prijs: 13 euro

HET PERFECTE WHISKYGLAS

8. Whisky Patio Tafel

Ontbreekt je woonkamer of mancave aan karakter? “There is no such thing as bad whisky, it’s just one is better than the other”,  aldus de legendarische William Faulkner. Hetzelfde kan gezegd worden over deze tafel.

Een massief eiken patiotafel van Jack Daniel’s met bijhorend logo erop gedrukt. Tooghangen tijdens een lockdown is niet langer meer een fantasie.

Prijs: 273 euro

KARAKTER IN DE WOONKAMER

9. Whiskykaraf voor vrouwen

Whisky staat exact voor eigenschappen die stoere kerels uitdragen: mannelijkheid, macht, intelligentie en durf. Een beeld dat vooral te danken is aan Hollywood en fictieve personages als de huidige James Bond en rokkenjager Don Draper.

Maar distilleerderijen proberen tegenwoordig ook met hun assortiment de dames aan te spreken.  Want vrouwen over de hele wereld stappen gretig over op een van de vele goede single malts. 

Met de volgende decanter zetten de dames hun partners meteen een hak. Een prachtige handgemaakte karaf in de vorm van een elegante schoen met hoge hak. Het glas is gemaakt van 100% loodvrij borosilicaat-glas en het uiterlijk is transparant en glanzend.

Je gaat er letterlijk en figuurlijk van naast je schoenen lopen.

Prijs: 39 euro

SCHOENTJE ZETTEN IN STIJL

10. Cigar Glass 

Met een full house in de handen is uiterste concentratie vereist. Dus een trek aan die lekkere Cubaanse sigaar moet even wachten, maar een vieze asbak op de pokertafel oogt niet.

Om die reden heeft Corkcicle het Cigar Glass ontworpen. “Part rocks glass, part cigar rest“, aldus de slogan. Met dit glas ben je in staat met dezelfde hand te genieten van een koude whisky en een sigaar.

Het glas is handgemaakt, heeft een inhoud van 0,260 ml en is geschikt voor verscheidene sigaarformaten. En dat is geen blufpoker.

Prijs: 27 euro

POKEREN IN STIJL

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."