Vlaamse ‘actrice’ daagt aan een klant voor de rechter.

In 2014 betaalde een klant 25 euro voor het downloaden van een filmpje van Hot Marijke en plaatste die later op xHamster. Hij was lang niet de enige die filmpjes van het hete Marijke op xHamster had gezet, maar hij was wel de enige van wie men het IP-adres kon traceren. De zes anderen konden bij xHamster, dat opereert vanuit Limassol, Cyprus, niet worden gevonden. S., een dertiger uit Limburg, was dan ook de enige dieterecht stond voor de correctionele rechtbank van Veurne.

Volgens de advocaat van Hot Marijke pleegde de man inbreuk op de auteursrechten en leed zijn cliënte inkomensverlies. Het filmpje had ondertussen 75.695 views. Het was volgens de entourage van Marijke  één van haar beste filmpjes, professioneel gedraaid met een regisseur en cameraman en had haar met ander woorden ook geld gekost.

De procureur – die het filmpje blijkbaar goed had bestudeerd – bevestigde dat het een professioneel filmpje was en duidelijk geen schimmige video gemaakt met een GSM. Voor hem kon het dan ook niet anders dan dat de 30-jarige Limburger die destijds het spul aankocht, wist dat er auteursrechten op waren. Hij vraagt opschorting van straf.

Heet Marijke vraagt evenwel een forfaitaire schadevergoeding van 15.000 euro. Wellicht wil ze een voorbeeld stellen en iedereen afschrikken die nog materiaal van haar verspreidt. Ze noemt het zelf een plaag en wil dat de man gestraft wordt.

Limburger S. en zijn advocaat Philip Dockx gaan voor de vrijspraak. Volgens hen schieten ze met een kanon op een mug. De beeldspraak is misschien een beetje ongelukkig gekozen, maar S. is volgens zijn advocaat geen fervent kijker van het volwassenengenre en heeft zich de 25 euro al ferm beklaagd. Advocaat Dockx meent dat Marijke door alle views op X-hamster ongetwijfeld extra klanten op haar website heeft mogen ontvangen. Ook de hele heisa rond dit proces zal haar geen windeieren leggen.

Benieuwd of er een reeks komt van ‘Hot Marijke in de rechtbank’?