Op 15 april gaat de Algemene Vergadering door waarop de unanieme aanbeveling vanwege de Raad van Bestuur van de Jupiler Pro League, om de competitie omwille van de coronacrisis meteen stop te zetten, bekrachtigd dient te worden. Tijdens deze Algemene Vergadering hebben alle 24 profclubs een stem.

In de huidige rangschikking is Club Brugge kampioen en mag AA Gent als vice-kampioen naar de voorrondes van de Champions League. Op dit moment is Charleroi verzekerd van een rechtstreeks ticket voor de poulefase van de Europa Leagua. Antwerp en Standard gaan naar de voorrondes van de Europa League. Antwerp kan zich echter nog rechtstreeks plaatsen voor de groepsfase als het de Bekerfinale wint tegen Club Brugge. Een werkgroep onderzoekt nu of die Bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp nog gespeeld kan worden.

Ook wordt nagegaan of de terugmatch van de titelfinale in 1B tussen OHL en Beerschot (heen: 1-0 voor Beerschot) nog kan doorgaan. Dat is ook belangrijk voor Waasland-Beveren, dat de degradatie nog kan ontlopen als de finale in 1B niet meer zou kunnen afgewerkt.

De werkgroep zal op basis daarvan ook bekijken welk competitie format volgend seizoen zal toegepast worden. Er lijkt alvast een consensus te ontstaan over een competitie met 18 ploegen mét Waasland-Beveren en OHL en Beerschot.

De UEFA gaf op aandringen van de Big Five (Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk) de kans aan de nationale competities om tot 3 augustus te voetballen. De Pro League stelt echter de gezondheid in het algemeen voorop, en gaat er ook vanuit dat de kans dat er voor 30 juni voor een stadionpubliek kan gespeeld worden, miniem.

De UEFA is niet meteen opgezet met deze Belgische gang van zaken en dreigt zelfs met repercussies naar de Belgische clubs toe inzake het toekennen van tickets voor de Europese competities volgend seizoen.

Het jammerlijke aan deze zaak is alleszins dat de voetbalbond niet of te weinig optrad na en in gezamelijk overleg met de UEFA. Het gaat hem niet om het feit of gezondheid het belangrijkste moet zijn (dat is het in se ook), het imagoverlies (eens te meer) voor de voetbalbond is er nu al en zal ongetwijfeld meespelen in volgende dossiers op Europees niveau.