You can run, but you can’t hide.

Moeze Karoui uit Sint-Jans-Molenbeek heeft zichzelf aangeven. Sinds vijftien april was Moeze in zowat alle kranten en tijdschriften te zien in een opsporingsbericht dat door het parket was verspreid. Moeze Karoui is één van de vele allochtone jongeren die dood van Adil wilde wreken door te gaan rel schoppen in de straten van Anderlecht. Naar eigen zeggen, wilden ze eer betuigen aan de jongeman die zich met zijn brommertje doodreed tegen een politieauto terwijl hij op de vlucht was. Ondanks de lockdown en het verbod op samenscholingen was er via sociale media onder de hashtag #JusticePourAdil meteen een oproep om met z’n allen naar Anderlecht te trekken. Voor enkele allochtone heethoofden was dit een ideaal excuus om uit hun kot te komen en nog een keer een robbertje te gaan vechten met de politie. Bij die rellen werd er een dienstwapen van de politie gestolen. Het parket kwam er snel achter wie de dader was en verspreidde een opsporingsbericht.

Het Brussels boefje, dat al gekend stond voor drugsfeiten, heeft zich nu in gezelschap van zijn advocaat aangegeven bij de politie in Anderlecht. Het wapen dat hij gestolen had, werd op 6 mei al teruggevonden in een glascontainer in de Kuregemwijk. Niet gemakkelijk natuurlijk om als BB (bekende Belg) voortdurend niet thuis te zijn als er huiszoekingen zijn.

De 18-jarige man wordt momenteel ondervraagd door de politie en zal later naar alle waarschijnlijkheid ter beschikking worden gesteld van het parket.