18 meter hoge Gundam-robot zet zijn eerste stappen in de wereld (video)

Laat het weer aan de Japanners over om een enorm populaire robot uit een anime-serie tot leven te wekken.

De langlopende Gundam-reeks die startte begin jaren 80 handelde over een epische oorlog tussen ruimtekoloniën en Aardse federaties. Hierbij gebruikten beide partijen gigantische robots om de strijd in hun voordeel te beslechten.

De zeer geavanceerde Gundam-robot was het vlaggenschip van de ruimtekoloniën en werd telkens bestuurd door de helden van dienst. Nu 40 jaar later de realiteit fictie bijna heeft ingehaald op vlak van technologie, vonden de Japanners dat het hoog tijd was om eens een echte Gundam te bouwen. Met de nadruk op hoog.

Want hun gevaarte is meer dan 18 meter hoog en weegt maar liefst 25 ton. Zijn handen alleen al meten twee meter. Het is een creatie van Popular Mechanics en zij gaan er prat op dat dit de hoogste humanoïde robot ter wereld zal worden.

Popular Mechanics geeft mee dat hun ontwerp binnenkort in alle opzichten zal kunnen bewegen: omdraaien, knielen, hand uitreiken,…allesbehalve aan zijn gat jeuken wanneer het kriebelt dus.

De gigantische robot wordt voorlopig angstvallig bewaard in een hangar in de haven van Yokohama, ten zuiden van de hoofdstad Tokio, in afwachting van de voltooiing van de assemblage en van zijn officiële publieke debuut. 

Maar ondertussen zijn er al beelden gelekt van de allereerste testen en deze zijn op zijn minst indrukwekkend.

Bart De Wever weet alvast wie bellen om zijn Nachtwacht te versterken.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More