19-jarige Vietnamese boerendochter doet het onmogelijke (foto’s)

Een droom blijft slechts een droom, als je ze nooit najaagt.

Dat besefte ook Ðo Thi Hà, een bloedmooie juffrouw maar van afkomst een simpele arme boerendochter uit de Vietnamese provincie Thanh Hoa. De universiteitsstudente was verplicht twee bijbaantjes als koerier aan te nemen om haar studies te kunnen betalen.

Dat beetje geld dat ze nog opzij kon zetten, gebruikte ze om te kunnen mee dingen naar het kroontje van mooiste vrouw van het land. Een scenario zo weggelopen uit een Disney-film. Want vorig weekend stak ze 34 andere kandidaten de loef af en mag ze nu een jaar lang door het leven gaan als Miss Vietnam 2020.

Daarnaast mocht ze ook een prijzenpot van 14.000 euro ontvangen en een deelname aan Miss World 2020. Toen haar gevraagd werd of ze nu een rolmodel is voor andere jonge meiden in soortgelijke situaties, gaf ze een antwoord zoals alleen maar een Miss dat kan: “Rolmodel of niet, mijn eerste taak is om jonge mensen te inspireren.”

2020…dan toch nog voor iemand een jaar om nooit meer te vergeten.

1

Image 1 of 4

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More