The Highway to hell.

 

De ‘Sturgis Motorcycle Rally‘ is ‘s wereld grootste motortreffen. Sturgis is het Mekka van de motorfan. Wie een zware motor heeft op twee wielen, een baard en een hete chick voor achterop, moet ooit een keer in Sturgis zijn geweest. Maar liefst 460.000 motorrijders kwamen er dit jaar, in augustus, op af, corona of niet.

Iedereen kon vaststellen dat een heleboel zware jongens en lichtgeklede meisjes het niet zo nauw namen met het mondmasker en de social distancing.

Volgens een studie die is uitgevoerd door economen van de universiteit van San Diego en is gepubliceerd door het Institute of Labour Economics (IZA), zou dat geleid hebben tot 260.000 nieuwe besmettingen. Op basis van de gegevens konden de wetenschappers in kaart brengen hoeveel mensen precies aanwezig waren, waar ze hebben gegeten en gedronken en uit welke regio’s ze naar Sturgis zijn afgezakt. Door de geografische gegevens te vergelijken met de officiële cijfers van Covid-19-gevallen in de maand augustus, vermoeden de onderzoekers dat de aanwezigen het virus over het hele land hebben verspreid. Het gaat om 266.796 nieuwe gevallen of 19 procent van de 1,4 miljoen gevallen die tussen 2 augustus en 2 september in de Verenigde Staten zijn vastgesteld.