UFO-meldpunt brengt een opmerkelijk lijvig jaarverslag.

UFO-meldpunt zegt voor alle meldingen een verklaring te hebben, maar voor twee meldingen kon dat echter niet. Vooral een groep van satellieten van SpaceX (van Elon musk) zou voor veel meldigen hebben gezorgd, maar liefst 33. Dat was een eerste keer op 25 mei en een tweede keer bij een lancering in november. UFO-meldpunt is erg nuchter en bekijkt de meldingen door een wetenschappelijke bril. Vaak gaat het om ballonnen, satellieten, meteoren of het internationaal ruimtestation ISS.

Op 10 januari kwam er echter een melding van een chirurg uit Deinze, die niet kon verklaard worden. Omstreeks 7.15 uur ziet de man een lichtgele rechthoek met een donker kruis en een bol in het midden. Hij neemt foto’s van het fenomeen, maar laat het uiteindelijk voor wat het is omdat hij de kinderen naar school moet doen.

‘s Anderdaags maakt de chirurg op vraag van UFO-meldpunt schetsen van zijn waarneming die meer details tonen. Links de schets met de hand, rechts met de computer.

Het fenomeen is tot op heden niet te verklaren.

Opvallend is dat  vooral Oost-Vlamingen ze vorig jaar zagen vliegen en dat UFO’s Wallonië blijkbaar minder interessant vinden. Daar waren er slechts 85 UFO-meldingen.

Op de website van UF0-meldpunt wordt elke melding beschreven en (al dan niet) verklaard.