30.000 nieuwe laadpalen voor elektrische wagens

De opmars van de elektrische auto gaat gepaard met extra oplaadpunten

30 miljoen euro, zoveel trekt Vlaanderen uit om nieuwe publieke laadpalen te voorzien. Deze laadpunten zullen de komende vijf jaar over het gehele wegennet worden geïnstalleerd. Vlaams Minister van mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) wil daarnaast ook werk maken van een verkorte procedure om deze laadpalen te kunnen plaatsen. 

Momenteel zijn er in Vlaanderen 3.920 publieke laadpalen en 96 snellaadpunten. De Vlaamse regering wil dat er in de toekomst om de 25 kilometer een snellaadstation beschikbaar is, en legt daarbij de nadruk op de grote verkeersassen. De infrastructuur van deze laadpalen zal worden afgestemd op de groei van het aantal elektrische wagens. 

Dit jaar was 17 procent van de verkochte nieuwe wagens hybride of volledig elektrisch. Indien we de omschakeling naar zero-emissie voertuigen goed willen verteren, is het noodzakelijk dat er stelselmatig meer laadpunten bijkomen. De komende jaren zullen de juiste locaties in kaart worden gebracht. Ook de betrokkenheid van de laadoperatoren moet anders, zodat ze in het plaatsingsproces korter op de bal kunnen spelen.  

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More