4 miljoen bijen dood in 2 dagen

Niemand kent de oorzaak van de sterfte.

 “Als de bij van het aardoppervlak verdwijnt, heeft de mens nog maar vier jaar te leven.” Niet de woorden van een of andere groene jongen, maar toegeschreven aan niemand minder dan Albert Einstein.

In Noord-Italië, in de gemeenten Villagana, Bompensiero, Azzanello en Genivolta, zijn op twee dagen tijd zo’n 4 miljoen bijen doodgegaan. Niemand kent wat de oorzaak is van de sterfte. De lokale landbouwers spreken van een catastrofe.

Voorlopig gaat het nog maar om één enkel gebied en hebben de aangrenzende gemeenten nog geen massale sterftes vastgesteld. Men is een onderzoek gestart. Ze hebben stalen genomen van de honing en de bijen in het gebied om te zoeken naar de oorzaak van de plotse bijensterfte. Intussen blijft de bezorgdheid bij de imkers bestaan. De provincie Brescia, waarin de gemeenten zich bevinden, telt zo’n 119 bedrijven die ongeveer 30.000 bijenkorven produceren.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More