Voordat we DC superheldenseries op ons kregen afgevuurd als The Flash, Arrow, Supergirl, Legends of Tomorrow,… moesten fans van DC Comics zich in de beginjaren 2000 zich tevreden stellen met enkel de serie Smallville.

Het was een immens populaire tv-serie met maar liefst 217 afleveringen over de jeugdjaren van Clark Kent. De journalist van de Daily Planet en simpele boerenzoon met superkrachten werd gespeeld door een voortreffelijke Tom Welling. Welling speelde een tiener die verwonderd was van zijn eigen krachten, maar anderszins ook poogde om zo normaal mogelijk te leven. Hij deed dit overtuigend en charmant, zonder al te klunzig over te komen. Een echte Superman dus.

Het was pas in de laatste aflevering en in de allerlaatste seconden dat Welling het iconische Superman pak aantrok – dat eerder werd gedragen door Brandon Routh in Superman Returns – met de epische Superman-theme van John Williams op de achtergrond.  Een mooie afsluiter. Althans, dat dachten we…

Want nu, acht jaar later, zal Welling weer de kans krijgen om de legendarische S te dragen en dat dankzij het Arrowverse. Dat is een benaming voor alle huidige DC-series die zich afspelen in hetzelfde fictieve multiversum. In dit multiversum bestaan er parallelle universums waarin de paden van bekende DC-helden elkaar weleens kruisen.

Het ideale excuus dus voor scenarioschrijvers om oude bekenden terug onder het stof uit te halen. In een groot evenement genaamd Crisis on Infinite Earths zullen niet alleen de helden van ArrowThe FlashSupergirlLegends of Tomorrow,  Batwoman en Black Lightning de kans krijgen om te groeperen, maar kruipen dus ook Smallville-acteurs Erica Durance en Tom Welling weer in de huid van respectievelijk Lois Lane en Clark Kent.

In totaal zullen er drie Supermannen te zien zijn in Crisis on Infinite Earths.

Kan je nog volgen? Echte fans wel.

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Neen, het zijn wij die alvast een gat in de lucht springen van enthousiasme.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."