Fans hebben al moeten wachten sinds de laatste aflevering in 2000, maar dit jaar was het eindelijk zover: de reboot van Beverly Hills 90210 met de originele cast verscheen eindelijk weer op tv.

Jason Priestley, Jennie Garth, Ian Ziering, Gabrielle Carteris, Brian Austin Green, Tori Spelling én Shannen Doherty weer samen zijn. Iedereen dus behalve Luke Perry die jammerlijk genoeg in maart dit jaar overleed vanwege een beroerte. De jonge twintigers van toen zijn nu wijze vijftigers geworden.

De coole zonnebrillen zijn nu vervangen door leesbrillen, de blinkende met brillantine ingesmeerde kapsels door inhammen met de nodige hairplugs en de babyfaces worden in stand gehouden door een wekelijkse lading botox.  Het idee om de populaire show uit de nineties een reboot te geven kwam voornamelijk van Tori Spelling, dochter van steenrijke wijlen producent Aaron Spelling.

Ze kwam met het idee op de proppen om een show te maken waarin ze overdreven versies van zichzelf spelen. Deze personages in het zesdelige BH90210, die dan ook de namen van de acteurs zelf dragen, werken op hun beurt wél aan een reguliere reboot van Beverly Hills, 90210. Dat concept viel in de smaak bij de oud-collega’s en ze tekenden dus ook voor de revivalserie. In het eerste seizoen staat de groep ook stil bij het overlijden van oud-collega Luke Perry.

Helaas voor Spelling is het zeer twijfelachtig of er een tweede seizoen komt van haar geesteskind. Tv-zender CBS liet namelijk weten dat de kijkcijfers voor het eerste seizoen helemaal niet in de lijn van hun verwachtingen lagen.

Een financiële domper voor Spelling, zij en haar man Dean McDermott kampen de laatste tijd met flink wat schulden. Vader Spelling mocht dan 520 miljoen dollar waard geweest zijn, uiteindelijk ging er ‘slechts’ 700.000 dollar naar dochterlief. Het was het begin van heel wat financiële kopzorgen die nog zouden volgen.

“Ik ben, als dochter van, vroeger niks tekort gekomen. Ik heb door mijn ouders helaas nooit de waarde van geld gekend waardoor ik zeer slecht was in het beheren van geld”, aldus de moeder van vijf.

Ach ja, dan maar andere manieren zoeken om te kunnen cashen. Zoals bikini-foto’s ‘per ongeluk’ laten lekken naar paparazzi. 

Spelling heeft trouwens altijd beweerd dat ze in heel haar leven maar twee keer een bezoekje heeft gebracht aan meneer de plastische chirurg. 

Ach, wie zijn wij om haar de les te… spellen.

2

Image 2 of 2

https://www.instagram.com/p/B0jEcXoBuHZ/

https://www.instagram.com/p/B0waohdBG1t/

https://www.instagram.com/p/B1HulklBaER/

https://www.instagram.com/p/B2Xl-F7hBDj/

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."