De komst van de social media heeft ervoor gezorgd dat we letterlijk overspoeld worden met supermodellen. 

Foto’s van bloedmooie meiden – al dan niet bewerkt – die van mening zijn dat het aantal volgers op hun pagina een gevolg is van het geboren talent om halfnaakt aan de rand van een zwembad te zitten. Vaak vergezeld van een diepzinnig onderschrift dat ze ergens geplukt hebben van een boeddhistische website, om aan te tonen dat ze meer zijn dan een stukje lekker digitaal vlees.

Maar laten we eerlijk zijn. Wie kan er zo meteen uit het hoofd de tien bekendste Instagram-modellen opsommen? Moeilijk hé? Dat was in de jaren 90 wel anders, toen had je maar een handvol supermodellen. En ondanks het feit dat het internet nog maar in zijn kinderschoentjes stond, kende iedereen hun naam. Het injecteren van lipfillers en botox was niet nodig voor deze natuurlijke schoonheden.

Hun gezichten prijkten op elk mode- en roddeltijdschrift en ze werden veel gevraagd voor videoclips. Het was toen ook nog de tijd dat de muziekzender MTV daadwerkelijk muziek uitzond. Schok!

De Heilige Drievuldigheid der Supermodellen uit de nineties waren natuurlijk Cindy Crawford, Naomi Campbell en Claudia Schiffer. Dames die ondertussen de kaap van 50 jaar bereiken, nu lekker rentenieren en zich nog steeds weten te laven aan de Fontein der Eeuwige Jeugd.

De Duitse Schiffer is ondertussen moeder van drie tieners. Ze vult haar dagen als vennoot in enkele bedrijfjes, liefdadigheidswerk, de inrichting van haar huis en af en toe nog eens wat modellenwerk voor de MILF-generatie.

Om de 55ste verjaardag van haar ex-collega Linda Evangelista in de bloemetjes te zetten, deelde ze een foto uit hun glorietijden met weinig kleren om het lijf. De zes bekendste vrouwengezichten van dertig jaar geleden: Stephanie, Christy, Linda, Claudia, Cindy en Naomi.

Tijd vliegt!

https://www.instagram.com/p/CAARpiOAHUt/

https://www.instagram.com/p/B_-SXEcABD8/

https://www.instagram.com/p/B_r7JObAU5p/

https://www.instagram.com/p/B9wnYA1gTUt/

https://www.instagram.com/p/B7tfxfTgchc/

https://www.instagram.com/p/B6agzV-gNmV/

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."