Elk land heeft eigen eetgewoontes. Wat in Europa mag, is onbeleefd in Azië. Dit zijn de 5 vreemdste eetgewoontes wereldwijd. 

Japan

Hoewel het bij ons ‘not done’ is om te slurpen, wordt het in Japan volledig geaccepteerd. Vind je het geweldig om te slurpen? Dan is Japan jouw land! Vooral soep wordt er slurpend naar binnen gewerkt. 

Toevallig in Japan? Geef dan nooit eten door met eetstokjes! De stokjes worden ook gebruikt om beenderen door te geven na de crematie op een begrafenis. Dezelfde beweging gebruiken aan tafel is onbeleefd. 

Midden-Oosten en India

In sommige delen in het Midden-Oosten worden bepaalde taken toebedeeld aan één van je handen. De linkerhand wordt vooral gebruikt bij een toiletbezoek en is absoluut niet geschikt om te eten. Je rechterhand is schoon en kun je gebruiken voor ‘propere’ dingen, zoals eten. 

Zuid-Korea

Voedsel is een belangrijk onderdeel van de Koreaanse cultuur en wordt gebruikt om relaties op te bouwen. Aan tafel ben je best heel sociaal en volg je de regels. In een restaurant of bij iemand thuis, wacht je tot de gastheer een teken geeft om te gaan zitten. Ouderen worden altijd als eerste geserveerd en iedereen wacht geduldig tot zij beginnen met eten. 

Italië

Wanneer je denkt aan Italië, denk je automatisch aan heerlijk eten: pasta, pizza, risotto en laten we maar zwijgen over de frisse limoncello. Als je hier op restaurant gaat moet je wel in je oren knopen dat je nooit aan de ober mag vragen voor extra kaas voor over je pasta. Het wordt hier als enorm onbeleefd gezien. 

Honger naar meer? Vind alle culinaire nieuws, feiten, interviews met chefs en meer op Culinaire Ambiance!