500.000 Chinese mondmaskers bestemd voor Italië geconfisceerd door Turkije?

Turkije leegt Chinese cargo.

Een lading Chinese mondmaskers die bestemd waren voor Italië zou bij een tussenlanding in Turkije zijn geconfisceerd. Het vliegtuig met de kostbare medische vracht maakte een tussenlanding in Turkije, werd daar aan de grond gehouden en is daarna zonder lading naar Italië vertrokken. Als het bericht klopt, betekent dat zoveel als een aanslag op het Italiaanse volk.

Italië is het Europese epicentrum van de coronabesmetting en zendt al enkele dagen hulpkreten uit naar de hele wereld. Het land heeft nu al meer doden door Covid-19 dan China. Ziekenhuizen kunnen de toestroom van patiënten niet langer aan en er is een gebrek aan zowat alles: zowel aan medisch personeel als aan medisch materiaal. Bij de laatste telling waren er 41.035 bevestigde besmettingen, waarvan 2.498 in kritieke toestand, 3.405 doden en 4.440 mensen die herstelden. Het sterftepercentage van 8,3% is het hoogste van alle ernstig getroffen landen.

Skynews kon binnenkijken in een van de hospitalen en start de reportage met een intro die niets aan de verbeelding overlaat:”Contains disturbing scenes of critically ill people being treated for COVID-19.”

Het is niet de eerste keer dat Turkije in het nieuws komt met het verdwijnen van medische mondmaskers. Ook met de Belgische bestelling liep het ergens mis in het land van Erdogan.

Als de confiscatie van de mondmaskers door Turkije van vandaag klopt, dan is dat zonder meer een criminele daad die mensenlevens zal kosten.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More