550pk in een Mercedes A-klasse, kan dat? (foto’s)

Toegegeven: het gaat hier om een A45 AMG, maar het is toch een straffe prestatie.

De Mercedes A45 AMG heeft een 2-liter viercilinder in het vooronder, die 381pk en 475Nm aan koppel produceert. Dat is best indrukwekkend voor zo’n relatief klein motorblok, maar het kan natuurlijk altijd nog straffer.

Posaidon is een Duitse tuner die het liefst aan Mercedes AMG’s en Maybachs knutselt. Dit keer namen ze de A45 AMG onder handen.

De turbo werd vervangen door een gloednieuw exemplaar, het injectiesysteem en de luchtinlaat werden aangepast, de electronic control unit kreeg nieuwe software en de uitlaat en bougies werden vervangen.

Een nieuwe run op de testbank leerde dat de Posaidon A45 AMG thans 550pk en 660Nm produceert. Dat is heel indrukwekkend, maar volgens Posaidon kon er nog meer uit de vierpitter gehaald worden. Dat zou de levensduur namelijk niet bepaald ten goede komen. Daarbij komt nog: de rest van de auto moet al die brute kracht ook nog kunnen verwerken.

Hoe de Poasaidon A45 AMG presteert weten we nog niet. De ‘gewone’ doet de nul naar honderd-sprint in 4,2 seconden en is elektronisch begrensd op 250 km/u.

1

Image 1 of 12

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More