75 procent corona-overlijdens blijkt ‘vermoedelijk’ besmet te zijn geweest

Het Agentschap voor Zorg en Gezondheid heeft cijfers vrijgegeven van overlijdens en positieve testen in de woonzorgcentra. Veel van de COVID-19-slachtoffers, blijken echter ‘vermoedelijk’ te zijn.

In de oranje kader zien we de huidige COVID-19-gevallen, bij zowel bewoners als personeel. Er zijn in totaal 535 mensen besmet met corona, waarvan er 250 bevestigd werden met een test. Of met andere woorden: bij 285 van de gerapporteerde corona-patiënten, blijkt het slechts om een vermoeden te gaan aan de hand van symptomen. “Sinds 18 maart 2020 rapporteren verschillende soorten voorzieningen in Vlaanderen het aantal bewoners, cliënten en personeelsleden die waarschijnlijk of zeker met het nieuwe SARS-CoV2 virus besmet zijn”, zo lezen we op de site.

In de blauwe – of grijze, zo je wil – kader ernaast, zien we het totaal aantal overlijdens in de woonzorgcentra, sinds maart dit jaar. Daarin zien we een totaal van 2850, waarvan er 699 werden bevestigd met een test. Of met andere woorden: (afgerond) 25 procent van de overledenen was zeker besmet met het nieuwe coronavirus, bij 75 procent was er een vermoeden van corona.

Nog anders gezegd: bij 2156 overledenen is het eigenlijk niet zeker waardoor ze overleden, omdat ze niet getest werden. Uit de cijfers kunnen we niet afleiden hoeveel patiënten bij het personeel behoren, en hoeveel bij de bewoners.

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More