Misschien toch nog eens in die doos met Pokemonkaarten kijken.

Er zijn gekken die 80.000 euro over hebben voor een Pokemonkaart. We gaan ervan uit 80.000 euro voor de koper slechts zakgeld is. Het gaat om de Secret Super Battle No.1 Trainer-kaart. Euh? Heeft enige uitleg nodig.

Dus: de Secret Super Battle No.1Trainer-kaart is zo bijzonder omdat er over de hele wereld maar zeven edities van bestaan. In 1999 werden de kaarten gebruikt als toegangsticket voor een geheim Pokémon-toernooi. Om te kunnen deelnemen aan dat toernooi moest je één van de zeven regionale toernooien winnen. Elke winnaar van zo’n regionaal toernooi kreeg één van deze zeven kaarten waarmee je dan kon deelnemen aan het grote toernooi. Het is een kaart in het Japans en zou het volgende melden: “De Pokémon Card Game Official Tournament’s-kampioen wordt herkend en zijn eer wordt geprezen. Door deze kaart te tonen, mag je deelnemen aan de Secret Super Battle.” Als dat geen 80.000 euro waard is!

En toch is het nog niet de duurste kaart ooit. Een jaar geleden ging een Pichachu-kaart voor slordige 170.000 euro onder de hamer. Ook dat was een kaart die je niet kon kopen, maar alleen kon verdienen door een illustratiewedstrijd te winnen. Er zouden er slecht 39 van zijn gemaakt. Niemand weet hoeveel er nog van bestaan. Misschien in jouw doos in de kelder?