CEO Dominque Leroy verlaat Proximus.

Een staaltje van ‘communicatie-talent’, dat was show-verklaring die Leroy gaf om haar keuze te verantwoorden waarom ze Proximus verlaat.

Op het VTM-nieuws kon je zien hoe ze haar verklaring aflas van een blad dat zich ergens onder de camera bevond.

Waarom eigenlijk? Het is toch heel simpel? Waarom niet gewoon zeggen: ‘Ik kan In Nederland twee keer zoveel verdienen, ik ben weg.’

Ligt gevoelig natuurlijk als zowat op het zelfde moment 96 mensen collectief ontslagen worden als gevolg van haar herstructureringsplan. Een plan dat ook al heel eenvoudig is: contract verhuizen naar een lage-loonland.

Niet het land waar CEO Leroy naar ‘verhuist’.

Met een grafstem ontvouwt Dominique haar persoonlijke beslissing waarin ze in haar beste ‘Nederlands’ uitlegt dat ze om persoonlijke en familiale redenen haar hele loopbaan in België heeft uitgebouwd. Ondanks dat, had ze altijd gedacht (visionair als ze is) dat een internationale ervaring op een dag haar pad zou kruisen: “Nu mijn kinderen volwassen zijn en de opportuniteit zich voordoet, heb ik het voorstel van KPN aanvaard.”

Je zou denken dat ze naar de VS of India verhuisd. Nee, Nederland. Alsof ze zich opoffert en een moeilijke knoop heeft door gehakt: ‘935.000 of 523.000?’

Bij KPN roemen ze haar alvast voor haar ‘sterke strategische, operationele en communicatieve vaardigheden’. Het kan zijn dat ze de Nederlanders haar niet helemaal konden verstaan.

Bij de vakbonden scoort Leroy en stuk minder met haar ‘vaardigheden’: “Ze legt een plan op tafel, en nu is ze zelf weg.”

Bij de opening van de beurs vanochtend, zakte het aandeel van Proximus meteen 2 %.