“94 procent van zwarten in Detroit stemden voor Joe Biden”

“De invloed van racisme op de Amerikaanse verkiezingen kan niet worden overschat.”

In een interview met ‘The New York Times’ vraagt Alexandria Ocasio-Cortez zich af of Biden gaat nakomen wat hij heeft beloofd. Cortez is een Amerikaans politica, en activiste. Ze zetelt sinds 2019 als Democraat in het Huis van Afgevaardigden. Cortez is geboren in de Bronx en heeft het kleurtje. Geholpen door die achtergrond, heeft ze de campagne van Biden mee helpen ‘kleur’ geven.

Nu de overwinning binnen is, voorspelt ze onenigheid binnen de Democratische partij. “Mijn collega’s moeten goed begrijpen dat niet wij de vijand zijn. Dat de ‘Movement for Black Lives’ niet de vijand is, dat ‘Medicare for All’ niet de vijand is. Maar als ze voortdoen zoals ze bezig zijn, organiseren ze hun eigen ondergang”, aldus Cortez. Volgens de Democratische politica heeft 94 procent van de zwarten van Detroit voor Joe Biden gestemd. Vrijwilligers van de ‘Movement for Black Lives’ hebben actief campagne gevoerd in Georgia, waardoor de opkomst daar drie keer hoger lag. Als Biden deze kiezers straks ‘vergeet’, creëert hij een enorm probleem.

Volgens Cortez leert de geschiedenis ons dat Democraten graag naar gewone mensen en minderheidsgroepen luisteren als ze verkozen willen raken, maar dat ze die na de verkiezingen ook meteen weer laten vallen. Ze vreest dat de Democraten zich in 2020 zo’n fout niet kunnen permitteren.

Straks benoemt Biden zijn medewerkers. Dan zal meteen duidelijk zijn of hij begrepen heeft aan wie hij zijn overwinning heeft te danken.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More