Zeg dat de Human Rights Campaign Foundation het gezegd heeft!

Mensen: ze bestaan in allerlei soorten, maten en geslachten. De tijd dat er enkel mannen en vrouwen op deze aardkloot rondliepen, ligt al een tijdje achter ons. In pakweg Australië kennen ze maar liefst drieëndertig geslachten.

Dat maakt het natuurlijk allemaal redelijk ingewikkeld. Om ons een beetje wegwijs te maken in deze nieuwe wereld, heeft Human Rights Campaing Foundation nu een folder opgesteld waarin één en ander verduidelijkt wordt. Die folder werd gemaakt in samenwerking met Whitman-Walker Health, dus er staan meteen ook nog wat gezondheidstips in.

Maar ook uitleg over geslachtsdelen:

PIEMEL: We gebruiken dit woord om externe geslachtsdelen aan te duiden. Piemels komen in allerlei vormen en maten, en kan toebehoren tot mensen van alle genders.

VOORSTE GAT: We gebruiken deze uitdrukking wanneer we het hebben over interne geslachtsdelen. Een voorste gat kan uit zichzelf vochtig worden, afhankelijk van de hormonen en de leeftijd.

STRAPLESS: We gebruiken dit woord om de geslachtsdelen van een transvrouw te omschrijven, die nog geen genitale reconstructie onderging.

VAGINA: We gebruiken dit woord wanneer we het hebben over de genitaliën van transvrouwen, die reeds chirurgie ondergingen.

Dus met andere woorden: vrouwen kunnen vanaf nu ook een piemel hebben, allicht zolang hun shake-spier maar groot genoeg is. Vrouwen die als meisje geboren werden, hebben vanaf nu geen vagina meer maar een voorste gat. Een vagina is immers voorbehouden voor dames die ooit als jongen op deze aardkloot kwamen kijken.

Van de complete wereldbevolking wordt geschat dat er zo’n 0,2 procent transgender zijn. Dus vanaf heden heeft 99,8 procent van de vrouwen geen vagina meer, maar een voorste gat. De volledige folder vind je hier.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.