Remco Evenepoel wint de Ronde van Polen

Ploegmaat Davide Ballerini wint slotrit

Remco Evenepoel heeft de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. In de slotrit naar Krakau kwam hij niet meer in gevaar, nadat hij zaterdag een topnummer had neergezet. In die koninginnerit vertrok hij op 50 kilometer van de streep voor een solo nummer en liet hij de tegenstand minuten achter zich.`

Evenepoel nam meteen de leiderstrui over van Richard Carapaz. De Ecuadoriaanse winnaar van de Giro d’Italia van vorig jaar kwam ten val, kon zwaar gehavend verder rijden, maar tegen de aanval van Evenepoel had hij geen antwoord in huis.

Fuglsang, Majka en Yates trokken nog in de tegenaanval, maar tot bij Evenepoel geraakten ze niet meer. Evenepoel reeds Fuglsang nog op twee minuten, Carapaz kreeg er zelfs drie aan de broek.

De overwegend vlakke rit van vandaag naar Krakau eindigde in een massasprint, gewonnen door zijn ploegmaat Davide Ballerini. De winst van Evenepoel in deze ronde kwam nooit in gevaar.

Meteen een topweekend voor het Belgisch profwielrennen, want ook de winst van Wout van Aert in Milaan-San Remo was er eentje om in te kaderen.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More