Boezems: ze bestaan in heel veel maten. En volgens deze lingeriewinkel zijn er slechts drie formaten te pruimen.

(A) = bijna borsten, (B) = amper daar, cupmaten C, D en DD zijn oké maar vanaf dan gaat het opnieuw bergaf. Of toch volgens de lingeriezaak ‘Fit To Bust’. Zij hebben een plakkaat bij hun ingang hangen, waarbij hun ongezouten mening over iedere cupmaat staat vermeld.

Sinds iemand daar een foto van nam en die deelde op Twitter, krijgt de lingeriezaak de wind stevig langsvoren. Woorden als ‘body shaming’ en ‘schandalig’ worden gebruikt en er wordt zelfs opgeroepen de zaak te boycotten.

De uitbaatster is erover verbaasd. Volgens haar is het niet al te ernstig bedoeld. “Dat plakkaat hangt er al tien jaar”, zo vertelt ze aan Metro. “En in die tien jaar heb ik welgeteld drie mensen geweten die er niet mee konden lachen. De meesten vinden het grappig. Voorbijgangers stoppen zelfs regelmatig, om er een selfie mee te maken.”

Langs de andere kant beseft ze dat de tijden veranderd zijn, en dat iets wat tien jaar geleden nog grappig was, dat nu misschien niet meer is. Na alle heisa die nu ontstond op Twitter, denkt ze eraan de tekst te verwijderen.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.