Op 24 augustus 1995 toonde Bill Gates samen met Steve Ballmer Windows 95 aan de wereld.

Het was een revolutionaire schokgolf. Het splinternieuwe besturingssysteem voor consumenten was klaar voor de internetgeneratie en lanceerde daarmee ook het iconische startmenu dat we tot op vandaag nog in Windows terugvinden.

De PC was toen volledig in opkomst, waardoor de verkoop natuurlijk enorm hoog lag, mede dankzij deze nieuwe versie van Windows die vooral de focus legde op de gewone consument thuis.

De meeste 90’s-nakomelingen zijn honderd procent bekend met het opstartgeluidje van Windows 95. Het inbellen voor een internetverbinding is al jaren verleden tijd is, maar niettemin blijven deze nostalgische geluiden vele YouTubers uitdagen om er interessante dingen mee te doen.

Zo is gebruiker Dimas erin geslaagd dankzij artificiële intelligentie een vervolg te breien aan het iconische opstartgeluid. Een echte hit zal het nooit worden, maar nerds weten dergelijke pogingen wel te waarderen.

Maar wisten jullie dat als je het geluidje met 4000 procent vertraagt, dat je dan een soort van zen-achtige trance-muziek krijgt? Dus volgende keer als je even wilt ontspannen of misschien wel wil mediteren, zet gewoon onderstaande track op repeat.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."