AA Gent gooit al na 25 dagen zijn trainer buiten

“Het liep fout vanaf dag één.”

 

“We zijn te vlug geweest met onze beslissing. Want de fout is niet eens nu gebeurd. Goed, het is zo, je moet de grootheid hebben om dat te erkennen en geen excuses zoeken. Dit was een foute beslissing”, aldus voorzitter Ivan De Witte van AA Gent die gisteren trainer Laslo Böloni aan de deur zette. Ze spreken bij Gent van een “miscast’. Toch spaart de Gentse voorzitter de wereldvreemde trainer nog een beetje. “Bölöni treft geen blaam”, aldus De Witte. “Hij heeft waarschijnlijk geweldig goeie vakkennis. Maar hier spelen niet alleen capaciteiten, wel de fit met de omgeving, de clubcultuur en de spelersgroep.” Dat laatste is een understatement. Fit zero! Men ging voor de camera – weliswaar apart van mekaar – woordelijk op de vuist. Trainer en spelers lieten zich misprijzend uit over mekaar en spuwden mekaar voor de voeten. De schuld van een verliezend Gent was steevast te zoeken bij de ander.

Vrijdag, de 11de september, na de vierde nederlaag van het seizoen, laat Laszlo Bölöni zich ontglippen dat “er misschien nog een paar transfers” nodig zijn. Twee dagen eerder sprak hij nog in het enkelvoud, over “één versterking om de ploeg naar een hoger niveau te tillen”. Die slip of the tongue, na een zomer waarin al meer dan 15 miljoen euro werd uitgegeven aan tien A-kernspelers, valt héél slecht bij De Witte. Gevolg: daags voor de “de match van het jaar” doet Gent het zonder ‘echte’ trainer.

Wie weet geeft het hen een boost en een injectie van adrenaline. Vanavond speelt Gent de derde voorronde in de Champions League tegen Rapid Wien. Vanaf 20u05 te bekijken op VTM2.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More