Heb je tijdens het schooljaar meer met de neus in het bierschuim gezeten dan in de boeken?

Wel, dan is een beetje valsspelen tijdens de examens een optie. Of je kan je creatieve kant bovenhalen, zoals deze student ooit deed.

Als de professor zegt dat een notitiekaartje van ‘3 bij 5’ toegelaten is op de toets. Wat zou jij doen? Een kaartje meenemen van 3×5 inch (7 x 12 cm) natuurlijk. Maar niet de Amerikaan Eilijah Bowen, hij maakte handig gebruik van het niet vermelden van de lengtematen.

Zo kwam hij doodleuk binnengewandeld met een kaart van 3×5 feet (90 cm x 1.5 meter).  Genoeg ruimte om een halve cursus op te noteren. Bowen dacht er zelfs eerst aan om een bord van 3 bij 5 meter mee te nemen, maar dat lukte praktisch gezien niet.

Op Facebook schreef de docent na afloop: Zoals altijd sta ik leerlingen toe een notitiekaartje van 3 bij 5 mee te nemen. Vandaag kwam een van de leerlingen inderdaad opdraven met een notitiekaartje van 3 bij 5. Maar geen 3 x 5 inch zoals bedoeld, maar 3 x 5 feet. Tja. Toegestaan dus, en goed gespeeld van deze student.” 

Bowen haalde uiteindelijk 140 op 150, maar verdient een dikke 10 op 10 voor lef, brutaliteit en de wijsneus uit te hangen.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."