Het coronavirus heeft ook Finland bereikt.

Dat is jammer, want de Finnen zijn zeer warme en gastvrije mensen. Soms wat gek en hier en daar gewoon wat geschift. Maar wanneer de wereldwijde crisis voorbij is, blijft het een land dat bezocht moet worden.

Want elke avonturier heeft wel het noorderlicht op zijn of haar lijstje staan van natuurfenomenen die ooit eens gezien moeten worden. Maar de tijd dat je het al bibberend ’s nachts in vriestemperaturen moet aanschouwen, is voorbij. 

Want in het Kakslauttanen Arctic Resort in Fins Lapland hebben ze een aantal glazen iglo’s gebouwd die perfect dienst doen als gastenkamers. De iglo’s beschikken over high-level-faciliteiten zoals glas dat niet beslaat, airco, een luxekeuken, wifi en elektronisch verstelbare bedden.

Dit iglopark ligt net ten noorden van de poolcirkel.  Omdat het zo noordelijk ligt, geniet je er gemiddeld 200 dagen van aurora borealis.

Naast de glazen iglo’s heeft het park ook hotel houten hutjes te huur, een ‘gewoon’ huis en hotelsuites zoals we die kennen. De glazen iglo’s kan je huren van augustus tot april. Dat is de beste periode om naar het noorderlicht te kijken.

Het hotel zelf beschikt ook over een uitgebreid saunacomplex, een prachtig restaurant en een eigen ijssculpturenzaal. Met prijzen tot 450 euro per nacht moet je echter wel diep in de portefeuille tasten.

Maar jouw Instagram-account zal verrijkt worden met wel zeer adembenemende foto’s.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."