AB InBev lanceert met www.cafecourage.be een nieuw digitaal platform waar mensen hun pintjes op voorhand kunnen bestellen en betalen, en waarbij AB InBev bovendien tot 3,6 miljoen pinten aan cafés schenkt. Daarnaast kunnen consumenten via deze website ook een gift doen die integraal wordt doorgestuurd naar hun favoriet café of restaurant. Op die manier wil AB InBev ook de trouwe caféganger de kans geven om de horeca mee te ondersteunen.

Bijna 1.000 cafés hebben zich ondertussen al ingeschreven bij Café Courage. Het nieuwe initiatief komt bovenop de eerder aangekondigde maatregelen zoals het uitstel van huurgelden en de 1 miljoen euro investering die AB InBev doet om de cafés te helpen klaar te zijn wanneer ze opnieuw mogen openen. Tegen het einde van de week wordt verwachten dat dit zal oplopen tot minstens 5.000 cafés.

Voor elke Stella Artois, Jupiler, Diekirch, Ginette Lager en Jupiler 0,0% ter waarde van 2,5 euro die de caféganger dan virtueel bestelt, stort AB InBev de betaling van de consument integraal door naar de cafés via een externe partij; op die manier ontstaat er ook cash flow voor deze horecazaken. Elke bestelling die een consument plaatst, wordt door ‘s werelds grootste bierbrouwer nog eens bijkomend (gratis) aan het betreffende café geschonken, en dit tot er nationaal 3,6 miljoen pinten bereikt worden. Voor meer info, surf naar www.cafecourage.be. Gezondheid alvast.