Albert II blaast vandaag 85 kaarsjes uit. Desondanks-ie op pensioen is, komt hij toch nog geregeld in het nieuws. De vraag is eigenlijk niet of hij wel de vader is van Delphine Boël, maar hoeveel koekoekskindjes hij nog fabriceerde.

Prins Albert wordt geboren op 6 juni 1934. Als twintiger is hij een echte flierefluiter. Volgens de pers van de jaren vijftig heeft hij affaires met onder andere actrices Elisabeth Dulac en Véronique Depardieu en de knappe, Franse schrijfster Sabine De La Brosse. Al is hij ook niet vies van Zeeuwse mosselen: met ene Marijke Batselaere uit Sluis zou hij er ook nog een stiekeme relatie op nahouden.

Eind jaren vijftig loopt hij in Italië per abuis Paola Ruffo di Calabria tegen het lijf. De vonk slaat over en in 1959 stappen de twee in het huwelijksbootje. Enfin, dat is toch wat de mensen wordt wijsgemaakt. Volgens niet-officiële bronnen zouden ze in Laken het gefladder van de prins beu zijn, en hem enkele serieuze huwelijkskandidates voorgesteld hebben. Eén daarvan zou Paola Ruffo di Calabria geweest zijn, en Albert zou onmiddellijk voor haar gekozen hebben. Geen wonder ook, want Paola was in haar jonge tijd een waanzinnig knappe vrouw.

Prinses Paola is het echter al snel kotsbeu in België. Ze kan niet wennen aan het slechte weer, en van al die stijve bedoeningen in Brussel krijgt ze het vliegend heen en weer. Ze wil dat Albert Belgische ambassadeur in Vaticaanstad wordt, maar Albert blijft liever prins in eigen land. Ze wil haar koffers pakken om alleen terug naar la bella Italia terug te keren, maar koning Boudewijn komt met een oplossing. Hij geeft haar een functie in een liefdadigheidsinstelling, zodat ze weer wat om handen heeft.

In 1963 wordt zoonlief Laurent geboren. Of het door die geboorte komt is niet geweten, maar daarna krijgt het libido van Paola wal een stevige opstoot – en niet binnen de muren van het koninklijk paleis. Ze knoopt bijvoorbeeld een relatie aan met zakenman Heini Thyssen. Die zal later overigens verklaren dat er geen liefde is tussen hem en Paola, enkel pure lust. Ook laat hij weten dat hij bijlange niet de enige minnaar is van Paola.

Volgens sommige bronnen doet Paola dat uit wraak, omdat Albert ook op een ander gaat. Volgens anderen zoekt Albert noodgedwongen elders vertier, omdat Paola voor hem de beentjes gesloten houdt omdat ze elders al genoeg aan haar trekken komt. Maar één ding staat vast: Albert reist steeds vaker zonder zijn eega de wereld rond. Overdag is hij op handelsmissie, ‘s avonds smult hij van de plaatselijke, vrouwelijke fauna.

In 1966 gaat Albert alleen richting Griekenland, omdat hij ginds een jacht kocht. Daar loopt hij barones Sybille de Selys tegen het lijf, een prachtige bloem van 25 lentes. Dat ze getrouwd is met de industrieel Jacques Boël, weerhoudt haar er niet van de bedstee in te duiken met Albert. In 1968 wordt Delphine Boël geboren…

Een jaar later laat Albert weten dat hij het helemaal gehad heeft met Paola. Hij wil van haar scheiden, en hertrouwen met barones de Selys. Dat gaat uiteindelijk niet door, omdat de barones geen goesting heeft om deel te gaan uitmaken van het koninklijk Hof.

Hoewel Albert in 1969 een vrouw én een minnares heeft, heeft hij toch ook nog de tijd om innig om te gaan met andere dames. Zo wandelt hij in de zomer van dat jaar een Parijse nachtclub buiten, met een onbekende, jonge schoonheid aan zijn arm. Albert probeert zijn gezicht nog te verstoppen wanneer hij een paparazzo opmerkt, maar de vingervlugheid van die kerels valt niet te onderschatten. De foto’s gaan de wereld rond.

Elf maanden later trekt Albert op zijn eentje naar Brazilië, op handelsmissie. De medewerkers van hotel Copacabana Palce, daar waar Zijne Prinselijkheid vertoeft, moeten het stilhouden maar doen het niet allemaal: Albert troont de ene Braziliaanse schone na de andere mee naar zijn suite.

In de jaren zeventig gaan er ook geruchten de ronde dat Albert een verkoopster van de Brusselse Innovation – tegenwoordig heet dat Galleria Inno – bezwangerd zou hebben. Sommige mensen menen zelfs te weten dat daar een jongetje van gekomen is.

Als Albert en Paola elkaar (toevallig) nog tegen het lijf lopen, zit het er bovenarms op. Om dat enigszins te voorkomen, wonen ze elk in een aparte vleugel van de koninklijke residentie.

In 1973 haalt Paola in gans Europa de pers. De prinses loopt nogal graag in d’r blootje door de woonst, zonder de gordijnen te sluiten. Paparazzi met telelenzen als kanonnen vechten zowat voor het beste plaatsje om de prinses in d’r evakostuum te kunnen kieken. Op een mooie dag ontdekt een medewerker van het paleis de verschanste paparazzi, waarna Paola aan koning Boudewijn op haar communiezieltje moet beloven niet meer naakt rond te lopen alvorens de gordijnen te sluiten.

Eind jaren zeventig lusten Albert en Paola elkaar helemaal rauw. De echtscheiding wordt geregeld. Boudewijn laat echter enkele clausules opnemen in de echtscheidingsakte: Albert moet zijn prinselijke titel afstaan – en daarmee ook zijn recht op de troon en zijn dotatie – en ook Paula is prinses af. En dan is er ook nog ambras over de kinderen: Paola wil die mee naar Italië nemen, Boudewijn én Albert willen die in België houden.

Titels én gratis geld afgeven, dat zien Albert en Paola niet zitten. Ze besluiten om vrome Boudewijn zijn voorbeeld te volgen, en samen veel te bidden en naar de kerk te gaan. En – wonder boven wonder – ze vinden weer peis en vree in elkanders armen.

Op foto’s zou te zien zijn hoe Albert van jetje geeft met een meisje van 16

Toch wil dat niet zeggen dat Albert zijn zaadjes nu exclusief voor Paola spaart. Michel Nihoul, een verdachte in het dossier-Dutroux, beweert foto’s te hebben van seksfeestjes die plaatsvonden  in de jaren tachtig. In Club Mirano in Elsene om precies te zijn. Op de foto’s zou te zien zijn hoe Albert van jetje geeft met een meisje van 16. Er zijn overigens ook nog andere getuigen die beweren dat Albert begin jaren tachtig geregeld aanwezig was op dubbelpikante feestjes in die club. Bronnen die eveneens bevestigen dat er daar minderjarigen aanwezig waren. Dat Albert onkuise dingen deed met die minderjarigen willen ze dan weer niet gezegd. De kans is reëel dat Michel Nihoul naast een oplichter ook een leugenaar is. Maar twee dingen staan vast: Albert had op zijn minst weet van het feit dat er minderjarige meisjes aanwezig waren. Twee: hij ging niet naar dergelijke vogelfestijnen om enkel een Duveltje te drinken.

23 april 1998, Albert is dan al enkele jaren koning in de plaats van prins, wordt Albert sito presto naar huis geroepen omdat de meest gehate man van België, Marc Dutroux, weet te ontsnappen. Hij zou op dat moment in zijn villa in Frankrijk zitten. De koning speelt die dag een tiental cheques en zijn paspoort kwijt. Die zouden gestolen zijn, en uiteraard volgt er een onderzoek. Tijdens dat onderzoek blijkt dat Albert (waarschijnlijk) eigenlijk helemaal niet vertrok vanuit zijn villa. Waar hij wel zat? Op hotel, met een lichtekooi, in Cannes…

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.