Lugubere hobby ontdekt na zijn dood.

In de Amerikaanse staat Indiana vonden familieleden van dokter Ulrich Klopfer 2246 ongeboren baby’s toen ze zijn huis kwamen leegmaken. Klopfer (75) overleed vorige week en wist zijn geheime hobby voor iedereen verborgen te houden tot aan zijn dood. De precieze reden waarom de 75-jarige abortusarts deze medicinaal bewaarde foetussen bij hem thuis opsloeg, blijft echter onduidelijk.

Klopfer was niet geheel onbesproken als arts. In 2016 verloor de gynaecoloog zijn licentie omdat hij niet de juiste medische zorgen gaf aan patiënten en omdat hij niet in orde was met de meldingsplicht van abortussen. Op de hoorzitting deed hij nog een ander opmerkelijk verhaal over de abortus op een meisje van tien die door haar oom zou zijn verkracht. De verkrachting stond echter nergens bij de politie geregistreerd en zelf deed hij ook geen aangifte.

Abortussen zijn in Amerika felomstreden en moeten, indien toegestaan, volgens strikte regels verlopen. Regels waaraan Klopfer zich niet correct wist te houden.

De administratieve overtredingen verbleken echter bij de perverse vondst van deze week.