“Rellen zijn effectiever dan ‘we shall overcome’ zingen.”

Daar is hij weer, de luis in de pels van het Westen: Abou Jahjah. Het is genoegzaam bekend dat Abou niet hoog oploopt met de waarden en normen van het land waarin hij is geboren. Jahjah staat voor een postkapitalistische partij die pleit voor radicale gelijkheid. De Arabische versie van ‘eigen volk eerst’, zeg maar. Je zou hem ook gewoon een onruststoker kunnen noemen. Zo blijkt uit de laatste tweets waarmee hij volgaarne het anti-racistische vuur aanwakkert dat ontstoken is na de dood van George Floyd.

Jahjah schuwt de harde taal niet : “#BlackLivesMatter moet het racistische systeem een bloedneus slaan. Rellen zijn effectiever dan we ‘we shall overcome’ zingen.”

Met andere woorden de geitenwollensokken-dragers die geweldloze sit-ins organiseren, krijgen van Jahjah ook een peer op hun bakkes.

Maar Jahjah wil meer, hij roept op tot de grote bevrijdende revolutie en beweert dat het vooral de blanken zijn die het strijdvaardigst zijn in de ANTIFAS-beweging (gewelddadige antifascisten-beweging) die de extreem-rechtste droom willen vernietigen. Kwestie van ook de rebellen onderling tegen mekaar op te zetten.Trump kondigde eerder al aan dat hij ANTIFAS als een terrorsitenbeweging wil laten registreren.

Abou Jahjah zet met andere woorden iedereen tegen mekaar op, zelfs diegenen van hetzelfde kamp, en stuurt zo aan op de grote wereldbrand.