In 2003 brengen Lieven Scheire (dan 22 en student natuurkunde), Jonas Geirnaert (dan 21 en student animatiefilm) en Koen De Poorter (25) de korte show “Coherentie voor beginners”.

De Vlamingen zijn niet onmiddellijk onder de indruk “Ze zijn meer terughoudend (dan de Nederlanders) en houden de armpjes gekruist”, vertelt Jonas in de media. Monthy Python is een inspiratiebron.

“De rode draad is het wereldkampioenschap absurde sporten. Onder de disciplines zitten de 100 meter inschatten, het kampioenschap op twee benen staan en het doen alsof er niets aan de hand is.”

Jaren later stapt Geirnaert in een bestaande vennootschap.

Op 3 mei 2012 stappen Bart De Pauw en Tom Lenaerts uit die vennootschap als zaakvoerders. Jonas blijft als enige zaakvoerder over (vandaag: bestuurder). Er is maar een probleem: in het Staatsblad is geen akte te vinden van de aanstelling van De Pauw en Lenaerts als medezaakvoerders van die firma.

De vennootschap van Jonas doet het wel zeer goed. In het laatste boekjaar afgesloten op 30 juni 2019 werd ruim 80.000 euro nettowinst gemaakt. In het boekjaar daarvoor was dat zowat 60.000 euro. De reserves van de vennootschap bedragen ondertussen ruim een kwart miljoen euro.

Er is wel opnieuw een merkwaardig element. In de laatste jaarrekening staat partner Julie vermeld als vennoot sedert begin 2015. Van dat element is evenwel opnieuw niets terug te vinden in het Staatsblad. Absurd zijn is leuk op scène, maar op boekhoudkundig en juridisch vlak is dat niet de beste strategie…