Krijg je al knikkende knieën op het trapladdertje tijdens het vervangen van een lamp? Dan sla je best het volgende filmpje wijselijk over.

Voor de rest van jullie: maak kennis met de Britse waaghals George King.  En dat hij een echte koning is, bewees hij onlangs door bij Bjoeks Climb Center in Groningen binnen te dringen en de klimtoren van 37 meter te temmen. Zonder enige vorm van beveiliging klautert hij in slechts vijftien minuten naar de top.

King beweert de eerste te zijn die de Excalibur wall overwint zonder beveiliging. “I first saw it on YouTube and said to myself that one day I would free climb it. As the years have gone on, I’ve progressed, trained hard and now my dream has become a reality. I ensured I took my time, making sure every movement was as secure as possible. When I got to the top, it really was the most rewarding view I’ve ever witnessed.”, aldus de jonge waaghals.

Hij is trouwens ook de oprichter van een goed doel: Powers of Passion. King wilde met zijn actie mensen met geestelijke problemen laten zien welke positieve invloed het najagen van een droom kan hebben.

Bij Marvel weten ze wie bellen, mocht Spider-Man een dagje vrij hebben.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."