In het Openluchttheater Rivierenhof in Deurne is zondag hulde gebracht aan de onlangs overleden filmmaker Robbe De Hert. Onder anderen Michaël Pas en prins Laurent woonden de hommage “Robbe leeft” bij. “We vieren dat we hem gekend hebben. Hij heeft heel veel mensen geïnspireerd”, vertelde acteur Michaël Pas.

De aanwezigen vonden het een gepaste manier om afscheid te nemen van de Antwerpse regisseur. “Muziek, herinneringen en filmfragmenten. Dit is gewoon erg mooi”, aldus Pas, die in veel films van De Hert te zien is, aan de VRT. “Ik maak kennis met veel films van Robbe. Zelfs zijn allereerste kortfilm wordt hier getoond, net als andere onbekende pareltjes van vroeger. Ook de muziek is passend, zoals de soundtrack van ‘De Witte van Sichem’.”

Ook prins Laurent was aanwezig, de twee waren volgens de VRT vrienden. “Het klikte meteen tussen Robbe en mij”, aldus de prins. “Hij noemde mij altijd ‘schat’. Ik weet niet waar hij dat vandaan haalde, maar elke keer als we elkaar zagen, was het ‘schat’, in het Antwerps.”

Laurent had natuurlijk niet door dat de Robbe iedereen schat noemde.

Die viering geeft ons wel een aanleiding om even kijken naar de firma van Michaël Pas. In de laatste twee boekjaren (2018 en 2019) werd telkens een beperkt verlies geleden. In de toelichting vinden we een korte verklaring van Michaël.

“De bestuurder neemt akte van artikel 3:6 §1 6° WVV. Indien uit de balans een overgedragen verlies blijkt of uit de resultatenrekening gedurende twee opeenvolgende boekjaren een verlies van het boekjaar blijkt, is een verantwoording van de toepassing van de waarderingsregels in de veronderstelling van continuïteit nodig.”

“De bestuurder (Michaël) plant het verlies om te buigen de komende jaren door de ontwikkeling van nieuwe activiteiten die extra omzet zullen genereren. Bovendien heeft de onderneming nog steeds voldoende reserves om deze tijdelijk situatie te overbruggen en om aan al haar betalingsverplichtingen op korte en lange termijn te voldoen. Er is geen enkele reden om over te gaan tot een waardering in de optiek van discontinuïteit.”