De rijpere lezers onder ons kennen Jim Belushi wellicht van films als K-9, Trading Places en Saturday Night Live.

Uiteraard ook als de broer van de door een overdosis gestorven John Belushi,  bekend van zijn legendarische vertolking als één van The Blues Brothers. De jongere generatie zal hem dan weer herkennen als de overbeschermende vader uit de sitcom According To Jim. De ‘man’ des huizes die samen met zijn gekke schoonbroer Andy steeds in de meest idiote situaties terecht kwam, om vervolgens gered te worden door zijn vrouw Cheryl.

De populaire serie liep van 2001 tot 2009, daarna deed Belushi enkele nietszeggende tv-films om vervolgens in 2017 zijn acteercarrière in te ruilen voor een arbeid van het ‘hogere’ niveau.

Want Jim is al enkele jaren een professionele wietkweker met zijn eigen cannabismerk Blues Brothers. Belushi ijvert al een tijdje voor de volledige legalisering van wiet en benadrukt daarbij de helende krachten van cannabis. “Het helpt veteranen met posttraumatische-stressstoornis en het hielp mij met het verwerken van trauma’s in mijn leven, zoals de dood van mijn broer”, aldus de ex-komiek.

Sinds in 2014 recreatieve cannabis legaal werd in Oregon, twijfelde hij geen seconde en kocht hij meteen de boerderij op naast zijn huis. Ondanks zijn rustig leventje als wietboer op zijn boerderij, heeft hij het acteren nog niet volledig aan de haak gehangen.

Zo spreekt hij nog grappige stemmetjes in voor tekenfilms, en treedt hij af en toe nog op in Las Vegas met zijn improvisatiegroep The Board of Comedy.

Zijn lievelingssoort cannabis die hij verkoopt is Cherry Pie. Een wietsoort die dankzij een mix van Grandaddy Purple en Durban Poison smaakt zoals die heet, namelijk naar kersen. Een fruitige wietsoort dus met een THC percentage van bijna 22 procent, die je een vrolijke en lacherige high brengt. Volgens Belushi de perfecte huwelijkstherapie.

Dus dát smoorde hij achter de schermen van zijn sitcom.

https://www.instagram.com/p/CAYEo-SBl4o/

https://www.instagram.com/p/B_yIM8ppaLc/

https://www.instagram.com/p/B_F5Ku9Bpbz/

https://www.instagram.com/p/B_Nh6ryBJ0x/

https://www.instagram.com/p/B-ffsIVhH9y/

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."