De 67-jarige Rick Moranis is de Moeder Theresa onder Hollywood-acteurs.

De man had in de jaren 80 en 90 een zeer succesvolle acteercarrière met blockbusters als ‘Ghostbusters’ en ‘Honey, I shrunk the kids’. Maar de brave man liet al de roem en het geld vallen om voor zijn echtgenote te zorgen, die aan kanker leed.

Na haar dood zorgde hij voor de kinderen. Deze zijn ondertussen volwassen geworden en de laatste jaren werd er druk gespeculeerd over de comeback van Moranis. Een insider bij Disney beweert zelfs dat de acteur het gesprek is aangegaan om de rol van excentrieke uitvinder Wayne Szalinski te hervatten en uiteraard hopen de fans wereldwijd nu ook dat Moranis wellicht in het diepste geheim een cameo heeft opgenomen voor het aankomende ‘Ghostbusters Afterlife’.

Maar ondertussen heeft arme Rick nu de krantenkoppen gehaald omdat hij op klaarlichte dag ward aangevallen op straat in New York. Volgens de politie werd Moranis om half acht ’s ochtends door een onbekend persoon in zijn gezicht geslagen, waarna hij op de grond viel. De acteur moest naar het ziekenhuis met pijn aan het hoofd, zijn rug en heup, meldt The Hollywood Reporter.

Veel acteurs reageren onthutst op het nieuws via Twitter. Online wordt ondertussen gesuggereerd dat Moranis het slachtoffer werd van het beruchte ‘Knockout-game’, dat al enkele jaren de ronde doet onder Amerikaanse tieners. Een ‘spel’ waarbij willekeurige ouderen een nietsvermoedende slag in het gezicht krijgen in de hoop hen knock-out te krijgen. Walgelijk.

De dader in kwestie:

 
 
 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."