‘Acteurkes’ met een boodschap te kakken gezet tijdens Golden Globes

Politieke boodschappen zijn een afknapperop een award-feestje.

Dit weekend werden de Golden Globes uitgereikt, een soort van voorspel voor de Oscars. Award-uitreikingen zijn het ideale platform voor acteurs en actrices om zichzelf nog belangrijker te vinden dan ze zich al voelen. Velen vergissen zich dan ook met de rollen die ze vertolkten en gaan er vanuit dat hun mening belangrijk is voor de wereld. Naast de naam van de ontwerper van hun outfit, vinden sommigen het ook nodig om een politieke boodschap mee te delen.

Russell Crowe deed dat zelfs vanop afstand. De Australische cowboy was door de bosbranden in Australië niet tot in de States geraakt en liet bij monde van Jeniffer Aniston weten dat we ons niet moesten vergissen, maar dat de tragedie die zich Australië afspeelt, komt door de klimaatopwarming. Een uitspraak waar velen het niet mee eens zijn, maar Crow stak nog een tandje bij. “We moeten iets doen met alle wetenschap die we hebben, ons wereldwijd richten op groene energie en onze unieke en geweldige planeet respecteren”, aldus Crowe. Dat hij gewonnen had als beste acteur in een miniserie of televisiefilm, was bijzaak.

Ook Joaquin Phoenix vond het nodig om even de joker uit te hangen. Ook hij kreeg een award -van ach ja wat doet het ertoe – en noemde tussen de ‘fucks’ door zijn collega’s hypocrieten omdat zij hun leven niet veranderen. Joaquin had er ook voor gezorgd dat de awardshow volledig vegan was.

Gelukkig was er presentator Ricky Gervais die de verwende jongens en meisjes op hun plaats zette. “Als je vanavond een award wint, gebruik dat dan niet als een platform om een politieke boodschap te geven, oké? Jullie zijn niet in een positie om het publiek ergens iets over te vertellen. Jullie weten niets van de echte wereld. De meeste mensen hier hebben nog minder tijd op school doorgebracht dan Greta Thunberg. Als je wint, kom naar hier en aanvaard je award, bedank je agent en god en fuck off”.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More