Activisten slagen erin komedie Kindergarten Cop te bannen (video)

Herinner jij je nog een tijd dat de mensheid tegen een stootje kon en dat de lange-tenen-generatie samen met de wegwerpluiers in de vuilbak werd gekieperd?

Ah, dat waren de tijden. Maar helaas pindakaas, de Cancel Culture freaks hebben een nieuw slachtoffer gevonden om te bannen naar de eeuwige digitale jachtvelden.

Niemand minder dan de Oostenrijkse spierbundel, Arnold Schwarzenegger, is nu het geliefde doelwit geworden van de social justice warriors. Na schrijver George RR Martin, MMA-babe Gina Carono moet nu ook de Terminator zich verantwoorden voor iets waar helemaal geen verantwoording voor af te leggen is.

En dat vanwege een zeer onschuldige kinderkomedie uit 1990, genaamd Kindergarten Cop. Een typische familiefilm, waarin Arnie zich weer eens een keertje van zijn grappige kant probeerde te laten zien. Een best vermakelijke film, waarin een stoere agent undercover gaat als leider van een kleuterklas. Het is vooral de interactie met de perfect gecaste Arnold Schwarzenegger en de kinderen die het leukst is. Alhoewel sommige gezichtsuitdrukkingen van Arnold alleen al ook de moeite waard zijn. 

Soit, zo denken wij althans. Het volgend dwangbuis-geval op Twitter heeft over deze film een zeer ongezouten mening. Auteur Lois Leveen moet echter niks weten van de film omdat ie onnodige politie-acties in de Verenigde Staten romantiseert.

“Er is niks vermakelijk aan de aanwezigheid van politie op scholen, dat de ‘school-naar-gevangenis’ situatie waarmee gekleurde kinderen te maken hebben. Kinderen vertonen eerder crimineel gedraag wanneer er politieagenten op school aanwezig zijn. Ja, Kindergarten Cop is maar een film. Maar dat geldt ook voor The Birth of a Nation en Gone with the Wind, waar ook tegen wordt geprotesteerd. Dit is de manier waarop popcultuur racistische aannames veroorzaakt. Kindergarten Cop verheerlijkt de aanwezigheid van politie op scholen in Amerika.”, verklaart de Twitter-Gandhi haarzelf.

Vroeger zou er eens goed gelachen worden met een dergelijk statement. Maar niet in 2020. Bovenstaande tweet was dus meer dan voldoende voor een drive-in uit Portland om de vertoning van de familiefilm stop te zetten. Want beeld je maar eens in dat iemand het lef heeft om simpelweg eens ‘neen’ te zeggen tegen dit kliekje huilbaby’s.

Ondertussen bestaan er ook nog nuchtere mensen op Twitter en zij lieten meteen miss Leveen weten wat ze dachten van haar bizarre gedachtegang. Deze laatste heeft ook ondertussen ook haar Twitter account afgesloten en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Of om de legendarische woorden van Arnold zelf te gebruiken: “Stop whining!”

 

 
 
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More