Gentse raadkamer veegt de aanklachten Van Barbara Sarafian tegen haar ex-man van tafel, op één na.

De droomhuwelijk dat van Sarafian en De Moor is na vijftien maanden geëindigd in een nachtmerrie. Het begon in 2016 met een gênante vertoning op het filmfestival van Oostende toen haar vriend De Moor, die twee koffiehuizen uitbaat in Gent, het nodig vond om zijn Barbara live voor de camera’s ten huwelijk te vragen. Het was een geste waarvoor comédienne Sarafian haar diepste emoties uit de acteerschuif haalde en ons deed geloven dat we getuigen waren van de enige echte eeuwige liefde.

Anderhalf jaar later blijkt dat – zoals in het besluit van de raadkamer staat- dat “beide partijen blijkbaar meer tijd en energie hebben gestoken in hun (v)echtscheiding dan in hun huwelijk.”

Als we Sarafian mogen geloven dan is ze ternauwernood ontsnapt aan een losgeslagen psychopaat, want ze klaagde haar ex-man aan voor een encyclopedische hoeveelheid aan klachten. 8 in totaal: slagen en verwondingen, diefstal, laster en eerroof, mondelinge bedreigingen, beschadiging van roerende eigendommen en hacking. De Gentse raadkamer hield alleen hacking over. De rest werd van tafel geveegd.

Dat de zaak voor de raadkamer kwam, is omdat Sarafian het nodig vond om, na het eerder seponeren van de aanklacht, hem nog een keer voor de zelfde feiten aan te klagen. Deze keer met burgerlijke partijstelling, waardoor er een onderzoeksrechter moet worden aangesteld.

Het Openbaar Ministerie oordeelde nu dat er geen reden was om de De Moor te vervolgen. Hij zal zich wel moeten verantwoorden voor hacking. Dat zal hij voor de correctionele rechtbank moeten doen. Die zal moeten uitmaken of hij effectief paswoorden van Sarafian heeft veranderd waardoor madame Sarafian niet meer op haar Facebook-en Instagramaccount kon.

De vraag is of een correctionele rechtbank zich over dit soort van flauwekul dient uit te spreken. Misschien dat die ernstigere zaken te doen hebben dan de paswoorden-ruzie tussen comédienne en een haar man op te lossen.