Als er één film is die Avengers Endgame van de troon kan stoten als meest winstgevende film aller tijden, dan is het wel de sequel op Avatar.

Regisseur James Cameron staat namelijk bekend om zijn blockbusters van formaat waar werkelijk elke bestede dollar van het scherm afspat. Zo wist hij in 2009 de wereld te verbazen met de kaskraker Avatar. Een verhaal dat plaatsvond op de planeet Pandora: van de oogstrelende schoonheid van het fluorescerende regenwoud tot de majestueuze Hallelujah Mountains die door de lucht zweven. Cameron liet ons kennis maken met de blauwe Na’vi-krijgers die hun wereld moesten verdedigen tegen de hebzuchtige bewoners van de aarde.

De film had een duidelijke ecologische boodschap, eentje die de dag van vandaag meer relevant is dan ooit. “Ik vind niet dat we de toeschouwer die milieuboodschap door de strot duwen. Het gaat meer om emoties die de toeschouwers voelen als de bulldozers oprukken en de prachtige wereld van prinses Neyteri en haar Na’vi-volk vernietigd wordt. Als die grote levenswilg neervalt reageer je niet met je verstand, maar met je hart. Dat wou ik bereiken: dat de mensen die milieuboodschap voelen, niet dat ze erover nadenken. Helemaal het tegenovergestelde van bijvoorbeeld de klimaatfilm An incovenient truth waarin Al Gore goochelt met grafieken en cijfers. Avatar is in de eerste plaats een avonturenfilm, dat stond bij mij voorop”, aldus Cameron in 2009.

In december 2021 mogen we dus het langverwachte vervolg verwachten. Deze keer zal Cameron ons tonen wat er zoal in de zeeën van Pandora schuilgaat en andere exotische locaties. De tekst bij de vrijgegeven afbeelding vertelt: “In de Avatar-vervolgen keer je niet alleen terug naar Pandora – je ontdekt nieuwe delen van de wereld. Bekijk deze gloednieuwe concept art die een sneak peek geven voor wat er gaat komen.”

De opnames voor Avatar 2 en 3 zijn zelfs al voltooid volgens Cameron. Het kost alleen ontzettend veel tijd om de computeranimaties zo fotorealistisch mogelijk te krijgen.

Zoe Saldana, Sam Worthington en Sigourney Weaver keren terug als de hoofdrolspelers en ook Kate Winslet en Vin Diesel zijn aan de cast toegevoegd.

“I see you.” 

En wij zien ook dat het goed is.

1

Image 1 of 4

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."