Brugs advocaat verduisterde 275.000 euro van zes cliënten.

Wim G. (47) hielp als advocaat mensen die in schuldbemiddeling zaten, maar gebruikte hun geld om er facturen van voetbalclub Eendracht Brugge mee te betalen. Daar speelde voorzitter G. de wilde weldoener. Zijn cliënten probeerden ondertussen de eindjes aan elkaar te knopen.

Mensen die hun schulden niet meer kunnen betalen, kunnen van het OCMW collectieve schuldbemiddeling bekomen. Er wordt in dat geval een bemiddelaar – vaak een advocaat – aangesteld die hun inkomen en afbetalingen beheerd en de betrokkenen een loon uitbetaalt. De mensen in nood krijgen 7,5 euro per dag per persoon, de advocaat beheert het geld. Wim G. beheerde het geld dus alsof het van hemzelf was. Als een omgekeerde Robin Hood verduisterde gulle Wim maar liefst 275.000 euro.

Wim G. liep tegen de lamp omdat hij naliet schuldbemiddelingsdossiers over te maken aan advocaten die hem opvolgden en kon niet anders dan bekennen.

De Brugse rechtbank veroordelde hem nu tot 18 maanden cel, waarvan 6 maanden effectief en 250.000 euro schadevergoeding aan de burgerlijke partijen.

De raadsman van G. kwam met het flauwe argument dat zijn client nooit zichzelf had verrijkt, maar er de facturen van de Brugse voetbalclub mee betaalde.

Wim G. werkt nog altijd als zelfstandig jurist en is nog altijd een graag geziene gast bij de provinciale voetbalclub Eendracht Brugge.