Hoe een dader zichzelf in de slachtofferrol wentelt.

Herinner je jezelf dit filmpje nog? Een Ghanese man zat samen met enkele familieleden op een vlucht van Brussels Airlines. Nadat hij vond dat zijn schoonmoeder niet snel genoeg geholpen werd, ging hij volledig door het lint. Zelfs nadat hij een steward op zijn gezicht sloeg, probeerde het vliegtuigpersoneel hem nog met woorden kalm te krijgen. Het is pas nadat hij een stewardess in het gezicht spuugde, dat hij kreeg waar hij eigenlijk al minutenlang om vroeg: een half pakje slaag.

Zo is het daadwerkelijk gegaan, dat is allemaal te zien in deze video.

Maar… de man en zijn familie bekijken het nu anders. De Ghanees doet zijn zegje aan RTBF: “Ik kreeg een klap in mijn gezicht. Zoiets meemaken voor de ogen van mijn vrouw, mijn kinderen en mijn schoonmoeder: dat raakt me vanbinnen. Ik ben een zwart persoon. Daarom denken ze dat ze met mij mogen doen wat ze willen. Ik heb een klap gekregen van een steward en een stewardess, en dat moeten we blijkbaar maar normaal vinden.”

“Ik ga tegen Brussels Airlines een klacht indienen wegens racisme. Recht moet geschieden. Brussels Airlines mag er niet zo goedkoop van af komen.”

 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.