Maandag duwde een man van Eritrese komaf een veertigjarige vrouw en haar zoontje voor een aankomende trein in Frankfurt, waarbij het kind het leven liet. De man werd al gezocht voor andere gewelddadige feiten, zo maakte de Duitse minister van Binnenlandse Zaken nu bekend.

Groot drama afgelopen maandag in het treinstation van Frankfurt. Een man van Afrikaanse origine duwde er een vrouw en haar zoon op het treinspoor, net op het moment dat er een trein toekwam. De vrouw wist zichzelf nog op het nippertje te redden, maar haar zoon kwam op een afschuwelijke manier om het leven. Vervolgens probeerde de man ook nog een bejaarde vrouw op de spoorweg te duwen, om daarna de benen te nemen. Gelukkig werd hij niet lang daarna bij de kraag gevat.

Inmiddels weten we dat het om een man van Eritrese origine gaat, die woonachtig was in Zwitserland. Hij woonde samen met zijn vrouw en drie kinderen in Zürich. Daar moest de politie nog niet zo lang geleden tussenkomen, nadat hij tijdens een woedeaanval zijn gezin had opgesloten.

Vorige week donderdag had hij zonder enige aanleiding zijn buurvrouw met een mes bedreigd, haar proberen te wurgen en haar uiteindelijk opgesloten. Daarom was de politie op zoek naar hem. Om uit de klauwen van de arm der wet te blijven, vluchtte hij met de trein richting Frankfurt, waar het drama plaatsvond.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.