“Vuile Arabische hoer!”

Zaterdagavond kreeg een agente van allochtone afkomst in Sint-Joost rake klappen bij een coronacontrole. F. was 21 jaar geleden een van de eerste vrouwen van Marokkaanse origine die bij de politie ging. In ‘Het laatste Nieuws’ vertelt ze dat het nooit makkelijk was, maar dat het de laatste tijd wel heel erg moeilijk is om als agente je werk te kunnen/mogen doen op straat. “Mensen vinden het kennelijk niet erg is als iemand een politievrouw aanvalt en haar dreigt te wurgen”, zegt F. .

Zaterdagavond ging het flink fout toen ze tegen een man van allochtone origine een opmerking maakte over het feit dat hij geen mondmasker droeg. Hij stond met zijn ‘vrienden’ bij een nachtwinkel die ging sluiten. “Hij deed alsof hij het masker uit zijn zak ging halen om zijn weg verder te zetten”, vertelt F. “Daarna zag ik dat hij probeerde een Belgische man uit de wijk aan te vallen. Dat vond ik wraakroepend. Ik wilde tussenkomen en toen schold hij me in het Arabisch uit voor ‘vuile hoer’. Hij zei ook dat hij me wilde wurgen.”

Het gevecht dat volgde was ongewoon heftig. De man probeerde zelfs haar wapen te grijpen (wat hem niet lukte dankzij de beveiliging). Bovendien werd hij geholpen door zijn ‘vrienden’ die aan haar kogelwerend vest trokken om te voorkomen dat ze hem kon arresteren. De man bleef maar roepen “Ik ben hier de man, niet jij.”

Met de hulp van de collega’s wordt de man uiteindelijk gearresteerd. Het parket van Brussel laat de man zaterdagavond na verhoor weer vrij. De man krijgt een bevel om het grondgebied te verlaten, omdat hij geen papieren heeft. F. is meerdere dagen werkonbekwaam.

Einde verhaal. Of is het een begin?