Alex Agnew komt terug. Dat laat me toe eerst even uit te weiden over zijn zus Rachel. Toen ze enkele jaren geleden op tv kwam met haar kunstwerken, was ik onmiddellijk verkocht in alle betekenissen van het woord. In 2008 won ze terecht de Canvaspublieksprijs.

Terug naar Alex. Het Sportpaleis is dicht en andere grote zalen in ons land en Nederland laten vollopen, zit er voorlopig ook niet in voor comedian Alex Agnew. Dus gooit hij het dan maar over een andere boeg: met zijn jongste show Be careful what you wish for trekt hij naar de bioscoopzaal.

Agnew kondigde het nieuws zelf aan op zijn Facebookpagina. “Lieve vrienden, als groots doen even niet meer lukt, dan moeten we het maar faken”, schrijft hij.

Vanaf 21 oktober is de show in de Vlaamse zalen van bioscoop Kinepolis te zien.

Het is volgens de media overigens niet voor het eerst dat Agnew te zien is in de bioscoop. Vier jaar geleden werd zijn show Unfinished business al gelivestreamd in Kinepolis vanuit de Arenbergschouwburg.

De vennootschap van Alex is ondertussen goed gegroeid. Er zit 1,3 miljoen euro aan activa in, en er werd bijna een half miljoen euro nettowinst in het laatste boekjaar (afgesloten op 30 september 2019) geregistreerd. Het jaar daarvoor was minder.