Het is altijd pure popcorn fun wanneer fictieve helden, wezens of monsters uit verschillende filmreeksen elkaar ontmoeten voor een nooit geziene confrontatie.

Denk maar aan Jason vs. Freddy, Batman vs. Superman  en binnenkort ook het gigantische spektakel Godzilla vsKong

Aliens vs. Predator heeft ondertussen ook twee keer een kans gehad om ons te verbluffen op het tweede scherm, helaas waren beide films van buitenaardse lage kwaliteit. Maar er is terug hoop. Marvel Comics is nu – dankzij de overname van 20th Century Fox door Disneyofficieel eigenaar van de Predator en Alien franchise.

Beide wezens zonder tandverzekering hebben het al vaak uitgevochten in hun eigen strips, maar dat was onder uitgever Dark Horse. Nu Marvel de touwtjes in handen heeft, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Want nu kunnen de moordlustige wezens from space het opnemen tegen Spider-Man, Iron Man, Captain America, Hulk,… De verhaallijnen krijgen zo de boost waar elke comic-fan jaren op zit te wachten, en de verkoopcijfers van de strips kunnen terug wat opgekrikt worden.

Marvel liet ondertussen ook twee zeer vette ontwerpen zien van een Xenomorph in het verblijf van Star-Lord uit de Guardians of the Galaxy-reeks en een Predator op het dak van het Fantastic Four gebouw met het hoofd van Iron Man, getekend door de bekende artiest David Finch.

“Get to the choppa!” De Marvel-superhelden zullen het geweten hebben.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."