Alle 88 ‘Best Visual Effects’ Oscar-winnaars op een rijtje (video)

Voor de Oscars van dit jaar is ‘Blade Runner 2049’ de favoriet voor ‘Beste Visuele Effecten’. De film werd genomineerd naast Guardians of the Galaxy Vol. 2, Kong: Skull Island, Star Wars: The Last Jedi en War For The Planet of The Apes.

De speciale effecten in bovenstaande titels zijn voor 90% allemaal computergegenereerd, maar er was een tijd dat dit anders was. Voor het digitale tijdperk zijn intrede deed in Hollywood moest men vertrouwen in het gebruik van fysieke modellen, zoals bij de klassieker King Kong uit 1933. Het model wordt gepositioneerd, een shot wordt genomen, het model wordt iets veranderd, het volgende shot wordt opgenomen, enzovoort. Achteraf worden alle shots achter elkaar geplaatst en ontstaat er een bewegend beeld van het object.

Maar ook het gebruik van latex heeft ervoor gezorgd dat er een ware revolutie was in het creëren van monsters uit mensen. Denk maar aan films als The Thing, American werewolf in London, en Braindead . Ze hadden fantastische effecten zonder CGI en kwamen dusdanig ook enger en realistischer over. Geweldige handgemaakte special effects die bewijzen dat computereffecten van tegenwoordig niet altijd het beste resultaat bieden.

Onderstaande supercut laat zien hoe visuele en speciale effecten zijn veranderd in de loop van 88 prijsuitreikingen. 

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More