Gent, Antwerp en Standard, alledrie matig tot slecht.

Belgische ploegen presteren blijkbaar alleen als ze de underdog zijn. Het mirakel van Antwerp tegen Tottenham verdwijnt in het rariteitenkabinet. Gisteren ging het op eigen veld roemloos onderuit tegen LASK: 0–1. Linz komt door de overwinning naast Antwerp en Tottenham op de eerste plaats in groep J met zes punten. De enige hoop voor Antwerp is dat ze weer de underdog zijn en dat laadt de Belgische batterijen weer op. Let wel, het is pas de eerste keer dat de ‘Great Old’ verliest op het Europese veld van eer. Misschien moeten we die opmerking van dat rariteitenkabinet maar inslikken.

Voor Standard zijn de kaarten minder gunstig; het slikte een derde Europese nederlaag: 3-1 tegen Lecj Poznan. Standard heeft het dit seizoen bijzonder moeilijk om te scoren. In België lukte het nog maar 14 keer in 11 wedstrijden, in Europa ook maar 1 keer.

Ook Gent kan geen Europese punten pakken: 2-1 tegen Rode Ster Belgrado. Zij halen nul op negen. Het was ooit anders. In de vorige Europese campagne scoorden de Buffalos vijf op negen na winst Tegen Saint-Etienne. Europees overwinteren, lijkt nu uitgesloten.